ກ່ຽວກັບອາຫານອິນເດຍທີ່ ພາຫຸລັດ : Little India ກຸງເທບ

 ອາຫານວ່າງ

- ຊາໂມຊາ (Samosa)
ມີຕົ້ນກຳເນີດໃນຕາເວັນອອກກາງ ແລະເຂົ້າດອິນເດຍ ຈາກນັ້ນໄດ້ຮັຄວາມນິຍົມທົ່ວອິນເດຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ ຫ້າງ Indian Emporium, ຮ້ານປັນຈາບ ສະວີດ (Punjab Sweeet)



- ມາລູກູ (Maruku)
ອາຫານວ່າງອິນເດຍ ກອບ ເຄື່ອງເທດຫຼາຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານມາມ່າ (Mama restaurant)




- ໂມໂມ່ (Momo)
ກ້ຽວຫິມາໄລ ນິຍົມໃນອິນເດຍຕາເວັນອອກສຽງເໜືອ ພູຖານ ທິເບດ ເນປານ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ ສູນ​ອາ​ຫານ Mega Plaza , Little Bhutan

(ພາບໂມໂມ່ຂົ້ວ ທີ່ ສູນ​ອາ​ຫານ Mega Plaza)


- ບາເຍຍ (ຖົ່ວຂົ້ວອິນເດຍ)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ ກົງຂ້າມ Mega Plaza (ຮ້ານບາເຍຍສະພານເຫຼັກ)




- ເຄບັບ
ຄວາມແລ້ວເຄບັບມີຕົ້ນກຳເນີດໃນຕາເວັນອອກກາງ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ  Riverside Kebab ແລະ ຮ້ານ Sam Shawarma





- Lay'sMagic  Masala
ເລລົດມາຊາລາ  (ເຄື່ອງເທດອິນເດ)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ ກົງຂ້າມຮ້ານມາມ່າ (Mama restaurant)



- Bikano Chatax Chatak Masala


ປະເພດໂລຕີ
ຄົນອິນເດຍເລີ່ມກິນໂລຕີຕັ້ງແຕ່ສະໄຫມອິດສະລາມ (ສະຕະວັດທີ່ 13) ຈາກຕາເວັນອອກກາງແລະອາຊີກາງ ດັງນັ້ນພະພຸດທະເຈ້າບໍ່ກິນໂລຕີ ເພາະວ່າໃນເວລານັ້ນຍັງ​ບໍ່ເຖິງຍຸກອິດສະລາມ

(ໂລຕີໃນ​ເລື່ອງ Porus ທີ່ຈິງແລ້ວສະໄຫມ Porus ຍັງ​ບໍ່​ແມ່ນສະໄຫມອິດສະລາມ ດັ່ງນັ້ນຄົນອິນເດຍສະໄຫມນີ້ຍັງບໍ່ກິນໂລຕີ)

- ນານ (Nan)
ສ່ວນໃຫຍ່ໃສ່ສ່ວນຜະສົມຕ່າງໆ ເຊັ່ນ​ ຜັກທຽມ ເນີຍແຂງ ເລີຍແຕກຕ່າງກັບຈາປາຕີ


- ຈາປາຕີ (Chapati)
ສ່ວນໃຫຍ່ບໍ່ໃສ່ສ່ວນຜະສົມຕ່າງໆ  ເຊັ່ນ​ ຜັກທຽມ ເນີຍແຂງ ເລີຍແຕກຕ່າງກັບນານ








- ປາລາທາ (Paratha)
ໂລຕີທີ່ມີລົດຊາດຫວານນ້ອຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານປັນຈາບສະວີດ (Panjab Sweet)

(ປາລາທາທີ່ຮ້ານປັນຈາບສະວີດ)


- ປູລີ (Puri)
ໂລຕີພອງກອບ

( ປູລີ ທີ່ສູນ​ອາ​ຫານ ຫ້າງ The Indian Emporium)

- ປານີ ປູລີ (Pani Puri)
ແມ່ນປູລີຂະໜາດນ້ອຍ

(ປານີ ປູລີ)

- ປາດາດຸມ (Padadum)
ໂລຕີທີ່ກອບ ແລະລົດຊາດຂ້ອນ​ຂ້າງຂົມແລະຈືດ



- ໂດຊາ (Dosa)
ໂລຕີມ້ວນ ກອບແລະມີໄສ້



ເຂົ້າ
- ເຂົ້າໝກຍີ່ຫຼ່າ (Jeera rice)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ : New Lucky restaurant

(ເຂົ້າໝກຍີ່ຫຼ່າ ທີ່ New lucky restaurant)

- ເຂົ້າໝກບຶລະຍານີ (Biryani)




ອາຫານຫຼັກ

- ທາລີ (Thali)
ເຊຕອິນເດຍໃນຖາດ
ອາຫານອິນເດຍໃນຖາດ ປາກົດໃນຮູບເງົາ App War 


ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ : ມາມ່າ (Mama's Indian food)

(ທາລີໃນຮູບເງົາ App War ທີ່ຮ້ານ Tony)

(ທາລີໃນຊີລີ້ອິນເດຍ 2018 : Porus)


- ທາລີປັນຈາບ
ແມ່ນທາລີຈາກ ປັນຈາບ (ຕາເວັນຕົກສຽງເໜືອຂອງອິນເດຍ - ຕາເວັນອອກສຽງເໜືອຂອງປາກິສຖານ)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານປັນຈາບ ສະວີດ (Punjab Sweeet)

(ທາລີປັນຈາບທີ່ຮ້ານປັນຈາບ ສະວີ)

ແກງຕ່າງໆ
- ດາລ
ແກງຖົ່ວອິນເດຍສີເຫຼືອງ

(ດາລໃນຊີລີ້ອິນເດຍເລື່ອງ Porus)


ປາເນຍ
ປາເນຍພາສາຮິນດີແປວ່າເນີຍແຂງ ປາເນຍມາຈາກເປອເຊຍ ນິຍົມກິນມາຕັ້ງແຕ່ສະໄຫມອິດສະລາມ ໂມກຸນ (ສະຕະວັດທີ່ 16) ດັງນ້ນໃນພະໄຕປິດົກມີແຕ່ນົມ ເນີຍ ເນີຍກີ ແຕ່ຍັງບໍ່ມີເນີຍແຂງ

- Shahi paneer

(Shahi paneer ທີ່ຮ້ານ Tony)

- ປາລັກປາເນຍ (Palak paneer)
ພາສາຮິນດີແປວ່າ Spinach

(Gambar palak paneer di ທີ່ຮ້ານ New Lucky Restaurant)


ມາຊາລາ
ມາຊາລາເຄື່ອງເທດຫຼາຍຊະ​ນິດ ມາຜະສົມກັນ ແລ້ວເຮັດເປັນອາຫານ


- ອາລູມາຊາລາ (Aloo masala)
ອາລູພາສາຮິນດີແປວ່າມັນຝຣັ່ງ


- ບິນດີມາຊາລາ (Bhindi masala)
ບິນດີພາສາຮິນດີແປວ່າ Okra

(ບິນດີມາຊາລາ ທີ່ຮ້ານ New Lucky restaurant)

- ຈານາມາຊາລາ (Chana Masala)
ຈານາພາສາຮິນດີແປວ່າ ຖົ່ວລູກໄກ່ (Chickpea)


ບະໝີ່

- ແມກກີ້ (Maggi)
ບະໝີ່ ອິນເດຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ ຮັນຈີ (Hanji), ຕະຫຼາດພາຫຸລັດ

ເຄື່ອງດື່ມ


- ຊາມາຊາລາ (Masala Chai)
ຊາມີຕົ້ນກ ເນີດມາຈາກຈີນ ກ່ອນທີ່ຈະກະຈາຍໄປທົ່ວໂລກ ຈົນມີແຕກຕ່າງຄວາມຈາກຕົ້ນກຳເນີດໃນປະເທດຈີນ

ຊາອິນເດຍແມ່ນຊາໃສ່ນົມ

ມີຂາຍທີ່ຮ້ານມາມ່າ (Mama's Indian food), (Tony), New Lucky restaurant, ປັນຈາບ ສະວີດ (Punjab Sweet), Om Umadevi (Shiva), ສູນ​ອາ​ຫານ Mega Plaza ແລະ Indian Emporium


(ຊາມາຊາລາທີ່ສູນ​ອາ​ຫານ The Indian Emporium)


- ລັຊຊີ່

ນໍ້າໂຍເກິດໝາກໄມ້ອິນເດຍ

(ລັຊຊີ່ໃນຊຸດທາລີປັນຈາບ ທີ່ຮ້ານປັນຈາບ ສະວີດ)

ເຂົ້າໜົມຫວານອິນເດຍ

ເຂົ້າໜົມອິນເດຍ ມີລົດຊາດ ແລະລົດນົມແຮງ​ຫຼາຍ

- ຈາເລບີ
ເຂົ້າໜົມອິນເດຍມີຕົ້ນກຳເນີດໃນເປີເຊຍ ເຂົ້າໜົມຈາເລບີປຽບທຽບແມ່ນສາຍແຂນພະແມ່ລັກສະມີ






- Boondi ka Ladu (ລາດູຖົ່ວ)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ Royal India, Mama restaurant



(ລາດູຖົ່ວ ໃນ Porus)

- ລາດູ (ໝາກພ້າວ)
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ Royal India

(ລາດູໝາກພ້າວ ທີ່ຮ້ານ Royal India)


- ເຂົ້າຫນົມບາຟີ (Kaju Barfi)
ມີລົດນົມແຮງ​ຫຼາຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ Royal India, Mama restaurant, Mama's Indian food

(ເຂົ້າຫນົມບາຟີ ທີ່ຮ້ານ Mama's Indian food)


(ບາຟີ ໃນ Porus)


- ກຸຫຼາບຈາມຸນ (Gulab jamun)
ເຂົ້າໜົມອິນເດຍຫວານຫຼາຍ ນໍ້າເຊື້ອມຫຼາຍ
ມີຂາຍທີ່ຮ້ານ Royal India, Mama restaurant



- Kalakand
ມີລົດນົມແຮງ​ຫຼາຍ


- ໂມທະກະ (Modak)
ເຂົ້າໜົມລົດນົມ ແຕ່ແຮງ​ຫຼາຍ, ແຕ່ຫວານຫຼາຍ
ແມ່ນເຂົ້າຫນົມທີ່ໄວ້ບູຊາ ພະພິຂະເນດ



(ໂມທະກະ ໃນ Porus)


- ດອກບົວ (Lotus)
ເຂົ້າໜົມອິນເດຍທີ່ຄົນໄທເອີ້ນວ່າ ບາລາຟີ ດອກບົວ ສ່ວນຊື່ອິນເດຍຍັງບໍ່​ແນ່ໃຈ
ເຂົ້າໜົມນີ້ມີຮູບຮ່າງຄືກັນດອກບົວ ເລີຍເໝາະກັບພະແມ່ລັກສະມີ




- Ras Malai

- Alwar Ka Mawa (Indian Milk Cake)





- ກູຟີ່ (Kulfi)
ຄີມກ້ອນອິນເດຍມີຂາຍທີ່ໜ້າຫ້າງ The India Emporium

(ກູຟີ່ຄີມກ້ອນອິນເດຍທີ່ໜ້າຫ້າງ The India Emporium ລາຄາ  60 ບາດ)





- ໂລຕີຈາໄນ
ແມ່ນເຂົ້າໜົມອາຊີຕາເວັນອອກສ່ຽງໃຕ້ ແມ່ນແຕກຕ່າງຈາກຕົ້ນສະບັບ ຂອງອິນເດຍ ແມ່ນ 1. ຂອງອິນເດຍບໍ່ໃສ່ນົມ ບໍ່ໃສ່ນໍ້າຕານ ແລະໃນອາຊີຕາເວັນອອກສ່ຽງໃຕ້ ຮູບຊົງສີ່ຫລ່ຽມ ບໍ່ແມ່ນວົງ ແຕກຕ່າງຈາກຕົ້ນສະບັບ ຂອງອິນເດຍ

ໂລຕີຈາໄນມີຂາຍທີ່ຮ້ານ Muslim Restaurant






ຂອບໃຈ
- https://readthecloud.co/appwar/
- google map dan gogole streetview
- mthai
- wikipedia
- youtube






Comments

Popular posts from this blog

ສະຖານທີ່ຖ່າຍຮູບເງົາເລື່ອງ "ລຸ່ນພີ່"

ຂໍ້ມູນລົດໂພຖ້ອງ (ເມືອງພູເກັດ-ທ່າສັດໄຊ)

ຂໍ້ມູນລົດໄຟຟ້າສາຍສີທອງ (ສີຄຳ)